Szivacskard Bajnokság Zárás

Csütörtökön befejeztük a házi bajnokság-sorozatunkat erre az idényre. Az utolsó fordulóban kilencen léptek pástra, 3 db 3-as csoportot sorsoltunk (vagyis nem ranglista szerint párosítottuk az ellenfeleket), valamint meglepetésként mindenki visszakapta a kezdő szorzóját. Egyébként Barbit és Danit kivéve (akik csak 1-2 fordulóban tudtak részt venni) a szabályok szerinti 4-es döntőbe kerüléssel mindenki fellépkedett az 1-es szorzóra. Ez is egy szempont, ami alapján megítélhető a rendszer működése. Most nem bocsátkozok újabb fejtegetésbe, de annyit ismét megtanultunk a szabályok módosításai kapcsán, hogy a 3-as szorzó egy 5 tusos asszónál – legalábbis a mostani év végi tudásával, rutinjával a gyerekeknek (év elején ez nem tűnt fel ennyire) – túl nagy előnyhöz juttatja a vívót. Szóval, ha jövőre is marad a rendszer, ezt is csiszoljuk.

A sorsolt csoportok tulajdonképpen egész szerencsésen csoportosították az embereket, hiszen Dorka-Hanna-Gergő, Panna-Regi-Bendi és Bebe-Samu-Dani pont így lett volna elosztva, ha nívó-csoportokat akarok. A szabályok szerint a csoportelsők juthattak tovább, hogy körmérkőzésekkel döntsék el a dobogós helyeket.

A selejtezőkben Gergőnek Hanna volt szoros ellenfél (5-4), Dorkát – szivacskard fordulóban először – simán verte. Regi lehengerlően győzte le Pannát de mindkettőjüknek meggyűlt a baja a végül továbbjutó Bendivel. A meglepő közbeszúrásokkal tust adó (kimondottan párbajtőr stílusban vívó) Bendi testtartása vitatott volt, összességében bíróként egy figyelmeztetéssel büntettem – utólag is úgy látom, helyesen. A szabálykönyvben utánanézve sem tudok többet és konkrétabbat ezzel kapcsolatban – szóban azért ezt beszéljük meg.

Samu asszói mindkét ellenfelével szorosak voltak, bár ő talán most kevésbé volt formában. Danit megverte, Bebe 1 tussal legyőzte. Vagyis Bebe lett a harmadik ember a döntőben,

Bendi meglepő stílusával Gergőt legyőzte (5-3), ám Bebe ezúttal jobbnak bizonyult (Bebe-Bendi 5-3). Gergő örömére, hiszen így ha neki sikerül Bendét legyőzni, a körbeverésből tusaránnyal ő jöhet ki a legjobban. Ám ezúttal máshogy fordult: Bebe, folytatva az eddigi okos vívását, 2 egylámpás tussal (3-as szorzóval) egyértelműen nyerte meg ezt az asszóját is és veretlenül a bajnokság utolsó fordulóját.

A VII fordulóban a sorrend: 1. Bebe, 2. Bendi, 3. Gergő, 4.hely: Hanna, Regi, Samu, 5. hely: Dani, Panna, Dorka

A  játék tehát erre az évre véget ért a pontok és a végső sorrend alább látható, utolsó edzésen pedig megköszönöm (és megjutalmazom) lelkes részvételeteket. Gratula!!!

Végeredmény:

Halász Dorka 47

Kocsány Gergő 44

Halász Hanna 39

Farkas Panna, Halász Bende 37

Csányi Sámuel 30

Szeli Benedek 26

Rum Regina 25

Huszár Gergő 10

Maász Dániel 8

Horváth Bianka 6

Birkás Barbara 1


Kategória: Élménybeszámoló, Szivacskard Bajnokság

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Add meg az eredményt, hogy tudjuk, hogy tényleg ember vagy: *

Feliratkozás hírlevélre