Kadet vívó Európa Kupa lesz Győrben

 

Kadet vívó Európa Kupát rendeznek Győrben; a viadalra öt-hatszáz fiatal versenyző érkezik a világ minden tájáról – hangzott el az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján. Érdemes az itt pástra lépőkre nagyon odafigyelni, mert látni fogjuk a 2020-as olimpia dobogósait – jegyezte meg Kamuti Jenő, a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) alelnöke, hangsúlyozva, a szövetség nagyon fontosnak tartja, hogy Győrben ismét pezsgő vívóélet alakuljon ki.

Szeptember 13-14-én, szombat-vasárnap Egyetemi Csarnokban ingyen látogatható az esemény. Az biztos, hogy az első napon a tőrözők, a másikon a párbajtőrözők vívnak majd – mondta el a sajtótájékoztatón Szetey András, a szövetség kommunikációs igazgatója, aki hangsúlyozta: az MVSZ célja, hogy újabb, vidéki helyszíneket vonjon be az eddig Budapest-centrikus működésbe.

Emlékeztetett arra: nevében kontinentális viadal ugyan az Európa Kupa, de a világ minden tájáról érkeznek résztvevők. Az Egyesült Államokból például mintegy nyolcvan tagú csapat jön a bírókkal, edzőkkel, segítőkkel együtt legalább nyolcszáz résztvevőt megmozgató eseményre.

 

Én sajnos nem leszek itthon, de ha van kedvetek egyénileg ellátogatni…

A. bácsi

Kategória: Fontos információk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Add meg az eredményt, hogy tudjuk, hogy tényleg ember vagy: *

Feliratkozás hírlevélre