Szivacskard Bajnokság V.

Másfél hónap után ért véget a házibajnokságunk egy rendhagyó fordulója, amit párbajtőrrel vívott minden vállalkozó kedvű vívónk. Köszönöm mindenkinek a kitartást, a türelmet, hiszen az apránként összeálló versenyecske egész más stratégiát igényel, mint az, ahogy nekiindultunk az első csütörtökön (és hogy, hogy nem, a technika közbeszólt).
Ismét szeretnélek emlékeztetni benneteket, hogy az általam osztott szorzók miatt az eredmények nem feltétlenül a tudásotokat tükrözi, bár utólag is úgy látom, hogy kb. reálisan lőttem be. A nagy, erős, támadó szellemű vívók végeztek az élen (természetesen párbajtőrözőink a legelején) és szoros, azonos győzelemszám mellett tusaránnyal számolt holtversenyek döntöttek a további helyekről. Gyerekeim meggyőztek, hogy a ponttáblázatba kerüljenek bele az itt szerzett pontok is – a tőr-szorzókon meg nem változtattak az eredmények, minden érintett 1-esben van.
Eszerint Kocsány Gergő várható győzelme (egyetlen vereség Hannától) 11 pontot hozott a konyhára. Huszár Gergő (2.) a versengés közben találta meg saját stílusát, így Hannától és a győztes Gergőtől kapott 2 vereség és 8 győzelem után második lett. A győzelmek alapján négyes holtversenyből Dorka (3.), Panna (4.), Hanna (5.), Bebe (6.) sorrend kerekedett a tusarányok szerint (a 3. helyen még az index és a kapott találat is azonos volt Panna és Dorka esetében, itt az egymás ellen vívottban Dorka győzelme, ill, több adott találata döntött). A további két helyen szintén csak index alapján alakult ki a Samu (7.), Regi (8.) sorrend. Dani ebbe a versenybe is belecsöppent adta s kapta a tusokat és 3 győzelemmel – 9. helyéért 3 ponttal – bekerült a ponttáblázatba. Skaliczky Gergő (10.) búcsúversenyén – kis Gergő mostantól más szakosztályt erősít – 2 győzelemmel becsülettel helytállt a nagyokkal szemben, csakúgy, mint Szeli Bendi (11.), akinek talán nem a párbajtőr lesz a kedvenc fegyvere.
Még két tőr fordulót megpróbálunk beleszorítani az évbe. Ranglista, ill. sorsolás alapján, vigaszágas tábla az, ami beleférhet.
Mindenkinek gratulálok a megszerzett helyekhez és …   …már tudom, mit érnek majd a pontjaitok  🙂

Következő forduló: május 2. csütörtök

Kategória: Élménybeszámoló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Add meg az eredményt, hogy tudjuk, hogy tényleg ember vagy: *

Feliratkozás hírlevélre