Húsvét Kupa 2013.

Minden korábbinál népesebb mezőnyt láthattunk vendégül az Angels egyesület által rendezett 2013-as Húsvét Kupán. A családias mederben zajló, de országos szintű versenyzőkkel tűzdelt társaság a nap folyamán több, mint 200 asszóban mérte össze a tudását, három fegyvernemben.
Kardozóink ugyan nincsenek, de minden másban képviseltük egyesületünket.
Fiú tőrözőink 12 fős körmérkőzéssel kezdtek, ami alaposan próbára tette versenyzőink állóképességet (ez 11 asszót jelent fejenként). Ennek eredményei alapján a vezető versenybíró 2 nívócsoportot állított össze, ahol további 5 asszóban kellett gyűjteniük a pontokat. Ebből a következő eredmények születtek:  Szeli Benedek ezüst, Csányi Sámuel bronz érmet szerzett, és az egy hónapja velünk vívó Maász Dani élete első versenyén 5. helyet szerzett. Mindannyian büszkék lehetnek az elért helyezésükre, Bendinek segítsünk, hogy aranyra fényesedhessen (ősszel hasonló mezőnyben bronz, most ezüst…)!
Leány tőrözőinknek a budapesti klasszis vívók jelentettek nehézséget, reméljük tanultak az asszókból. Farkas Panna nagyszerű formában – és a barátságos csapatmérkőzésben is legtöbb tust szúróként – megérdemelten hozta el a bronz érmet. Csapattársai, Halász Hanna (4.) és Rum Regina (5.) mögé sorakoztak fel. Sajnos Hanna támadásai rövidnek bizonyultak, Regi pedig nem tudta a saját stílusát vívni, de sok tiszta adott tussal örvendeztettek meg még az utolsó staféta asszókban is Dorkával kiegészítve a Helló Kitty csapatban (bár vereséget szenvedtek a Hajrá Töri, Törekvés csapatától).
Leány párbajtőrben Halász Dorka képviselte az egyesületünket, először gyengébb, majd kimondottan erős eredménnyel végül is a 9 fős mezőny közepén, 5. helyen fejezte be a versenyt.
Fiú párbajtőrben Kocsány Gergő saját bevallása szerint olyan elvesztett asszókkal, amiket simán hoznia kellett volna, 14 asszó után bronz érmet szerzett. Lesz ez még jobb is!
A mai versenyen egyébként csak bíráskodó Huszár Gergővel kiegészülve barátságos vegyes csapat körmérkőzésben a 2. helyre verekedték magukat.
A verseny rendezésében óriási segítséget jelentett Magassy Zsuzsi összefogásával az a gyermek és felnőtt csapat, akik fincsi enni-innivalóról gondoskodtak számunkra.
Nektek is köszönjük, gyerekeitekhez = vívóimnak pedig szívből gratulálok!
Attila (bácsi)

Kategória: Élménybeszámoló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Add meg az eredményt, hogy tudjuk, hogy tényleg ember vagy: *

Feliratkozás hírlevélre