Szivacskard bajnokság IV.

Újból vigaszágas tábla rendszere szerint indult neki a küzdelemnek 8 vívónk, csaknem egy hónappal ezelőtt. Mindig feszegetjük az edzésidő kereteit, de ezúttal sehogyan sem fértünk bele a versengésre szánt időbe, így aztán a selejtezők után a döntő dobogós helyeit eldöntő asszóinak döntő 🙂 többsége 3 héttel későbbre maradt.
Érthető, hogy emlékeim is kicsit megkoptak, de azért felidézem, hogy is volt:
A ponttáblázat eredményei szerint bejegyzett párosításokból (ami egyébként nem esélykiegyenlítő elvű, hanem az erősebbet támogatja) az első körben a későbbi döntősök (Regi, Hanna, Dodó, K.Gergő) jutottak tovább a B ágra, együttesen mindössze 3 tust kapván. Az A kör veszteseiből az egymással vívott mérkőzéseiken Samu és Bebe bizonyultak jobbnak, így a vigaszágon ők indulhattak még a döntőbejutásért, de Hanna és K.Gergő jobbnak bizonyultak. Bebe-Gergő 2-3 (szorzók nélkül) lett, mikor lejárt a vívóidő, ami Bebe erősödését jelzi (no meg mióta Gergő párbajtőredzésekre is jár, nehezebben áll át tőrre). A kiesők között végül is tusaránnyal és kiegyenlített teljesítménnyel Samu (5.), Bebe (6.), Dani (7.) és S.Gergő (8.) sorrend alakult ki.
A döntő első két asszója Reginek és Hannának egy-egy vereséget, míg Dodónak és Gergőnek egy-egy győzelmet hozott. Itt hagytuk abba…
…és folytattuk 3 héttel később. Sajnos Hanna drukkja addigra alábbhagyott, így a további asszói is mind elúsztak, pedig szinte maga sem vette észre, hogy rutinból is adogatott tusokat (pontosabban sajnos csak ilyeneket adott, most hiányzott belőle a hajtás).
Regi nagyszerű formában vívott, 3-ra ill. 4-re verte a Halász lányokat, az ő egyéni tragédiája a korábbi erős vereség, mivel: a végső helyezéseket Dorka, Gergő és Regi között tusarány döntötte el.
Eszerint Gergő nyerte a bajnokság aktuális fordulóját, Dorka 2., Regi 3. lett, Hanna ezúttal a 4. helyen zárt. S hogy el ne feledjem és ők is megjegyezzék: Gergő és Dorka szoros és parádés asszót vívott, ilyenekkel bármilyen versenyen megállnák a helyüket!
Regi döntősként ugrott egy kategóriát és ő is 1-es szorzóval kell, hogy küzdjön a továbbiakban – a tegnapi teljesítmények alapján ez nem lesz könnyű de lehetetlen. Mindenesetre a pontok mellett ez is visszatükröz egyfajta fejlődést, hogy ki melyik osztályba (szorzó) tudja feltornázni magát. Kihívás, feladat, de rang is!
Hamarosan itt a következő forduló!

Kategória: Élménybeszámoló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Add meg az eredményt, hogy tudjuk, hogy tényleg ember vagy: *

Feliratkozás hírlevélre