Szülői értekezlet “jegyzőkönyv”

Kedves Szülők és Gyerekek!

Elsőként is köszönöm szépen mindannyiótoknak, akik jelen voltatok a megosztott gondolatokat, kérdéseket, megfogalmazott kételyeket! A felnőttek felelős és konstruktív hozzáállását és a nagyobb gyerekek lelkes és megtartó gondolkodását, ajánlatát – a kissebbeknek pedig, hogy önállóan és közösségként működve szépen elfoglalták magukat.

Azok kedvéért, akik nem voltak jelen ill. emlékeztetőűl mindannyiunknak, összefoglalom a tegnap esti találkozásunkon elhangzott tényeket.

A meglévő 2 edzés mellé – ezek időpontja vélhetően változatlan – még egy további, szintén koradélutáni (16.00 óráig bezárólag) edzésalkalom várható.

Ezeken az alkalmakon (Mohai-Honvári) Réka néni vezetése alatt edzhetnek a gyerekek. Havonta egy alkalommal szakedző tartaná a csütörtöki “hosszú” edzést. Kételyként merült fel tegnap, hogy szakmai szempontból, a haladó vívók számára ez kellő előmenetelt tesz-e lehetővé. Este egy későbbi beszélgetésben  ezt még (Bozi) Istvánnal újra átgondoltuk és tisztáztuk, hogy melyikünk mit ért az egyes státuszokhoz tartozó feladatkörökön. Mindaz, amit egy ilyen edző jelenléte pluszban adhat – ami természetesen azért továbbra is ideális lenne -, olyan elemekből áll (elsősorban az egyéni foglalkozások köré szervezve), amiből az én 15 évem alatt is alig-alig kaptak a gyerekek. Azokat a gyakorlatokat, amelyeket a betanuló év után közösen csoportban, akár eszközökkel akár már fegyverrel, sőt beöltözve végeztünk, Réka nénitől várná el.

Egy személyes megjegyzésem – és ezt talán meg is osztottam olykor -, hogy magam is kevesellettem az “iskoláztatásra” (egyéni szakmai törődés) fordítható időt, állandó hiányérzettel küzdve. Éppen emiatt is illeti a versenyzőinket külön dícséret, mert jórészt “maguknak kaparták ki a gesztenyét”. Tehát az én optimista felfogásomban – bár személyi változás történik -, de a nulla felelős felnőtt irányító helyett (mert én ezt már jövőre nem vállaltam) megint van egy 🙂 Vagyis, ha nem is oldódik meg az eddig is érezhető személyi hiány, az állandóság – különösen egy ilyen erős és összetartónak tűnő közösséggel – fenntartható.

Mindezek mellett a jövőben továbbra is törekedni kellenne az ideális helyzetre, ahol mesteredző is segíthetné a gyerekeket – ígéretet kaptunk Istvántól arra, hogy keresik (mint ahogyan az elmúlt 3-4 évben egyébként már tettük más edzőkollégákkal karöltve) a megfelelő embert, aki Réka mellé jöhetne. A távlati koncepció az, hogy helyben elsősorban újoncképzés ill. a szabadidős vívók lehetőségei legyenek meg, a komolyabb versenyekbe való bekapcsolódáshoz a szakmai segítséget Győrben kaphatják meg a vívók. Járjatok ti is nyitott szemmel!

A gyerekeknek – mind újoncként, mind szabadidős vívóként, és különösen versenyzőként – lehetőségük lesz a győri edzéseket is látogatni, továbbá az azokhoz kapcsolódó kiegészítő alkalmakon (erőnléti edzés, edzőtábor, alapozó tábor,… ezek külön részvételi díjjal járhatnak) is résztvenni. A teljes versenypaletta elérhetővé válik számunkra (igazolt versenyzőként az “A”-s és szabadidővívóként az eddigi “B”-s versenyek).

Szakmailag felkészült és alkatrésszel, célszerszámokkal ellátott fegyvermester segíti a felszerelés karbantartását.

Az egyesület működtetéséhez havi rendszerességgel tagdíjat kell fizetni a gyerekeknek (ők sportolóként “pártolói tag” státuszban kerülnek az egyesületbe), ennek megállapítása a terem- és személyi költségek, az egyesület fenntartási költségeinek (dokumentáció, felszerelés, technika, szervezés…) és a családokra vonatkozó kedvezmények figyelembevételével, történik. Ígéret van rá továbbá, hogy az innen befolyó pénzben mutatkozó plusz az itteni fejlesztésekre lesz fordítva – amire, ahogy jeleztem korábban, szükség is lesz. A tagdíjak kiegyenlítése, adminisztrálása – ahogyan a kapcsolattartás is – egy meglévő webes felületen zajlik majd, ahová regisztráció szükséges. A megbeszélésünkön tegnap a tagdíj kapcsán a jelenlegi győri kondiciók hangzottak el, ehhez képest vélhetően – a helyi kedvező feltételek miatt – alacsonyabb díjjal lehet kalkulálni.

Szóba került a GYDSE meglévő imidzsének (talán jól írtam, de hogy értsétek biztosan: logo, pólók, melegítő,…) megtartása, amely bizonyos határokig lehetséges. Ezt az igényt elsősorban a gyerekek fogalmazták meg – és bár épp emiatt gyerekesnek is tűnhet -, de éppen a csapat és az összetartás erejét sugallja számomra, amivel viszont érdemes számolni.

Kérlek, hogy itt – hozzászólásban – jelezzétek, ha valami fontos kimaradt! Aki a regsztráció kapcsán keresné Istvánt, egyelőre elérheti itt: info@gyorivivas.hu, 30-6187461 (utána már az Angelsben működő rendszerhez alkalmazkodjatok :)). Fontosnak tartom a visszajelzést, mert a jövő évi induláshoz tudnia kell, hogy kikre számíthat.

Végezetül egy jó hír a gyerekeknek: az edzés első felében a 40 perces aerobic-on elégetett kalóriákat egy-egy sportszelettel pótoljuk a jövő héten – köszönöm az együttműködést az “időutazásban”: bár ahogyan sok sláger, a jó gyakorlatok is örökök.

Ab

 

Kategória: Fontos információk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Add meg az eredményt, hogy tudjuk, hogy tényleg ember vagy: *

Feliratkozás hírlevélre