Komáromi Mikulás Kupa

Megint egy hosszú napon vannak túl azok a versenyzők, bírók, akik a III. AvEnGarde GP komáromi fordulójára ellátogattak. Én csak a nap felén voltam ott, a másik felét – köszönhetően a háttérben működő video és online technikának – távolról, utólag követtem. Így a rövid képes beszámoló is csak forgácsokat tartalmazhat az itt megélt – minden bizonnyal sokkal árnyaltabb és összetettebb – egyéni élményekből, benyomásokból.

Szép, nagy, világos terem fogadott bennünket, a sportolóknak minden eddiginél átláthatóbb, bőséges tér állt a  rendelkezésére. A pástok közti mozgást pedig az is segítette, hogy a nézők nagyon határozottan voltak elszeparálva a küzdőtértől – na ott, azon a területen azért olykor volt torlódás 🙂

Mindig vállalkozó szellemű bíróink rögtön “munkába” álltak – ezúttal egy kis szabálygyűjtemény is segítette a döntéseket. Valójában, ha visszatekintek, a tájékoztatással, különböző, jellemzően fejlődő technikai eszközökkel (súly-, résmérés, lapok, fémpást, találatjelzők,…) versenyről-versenyre egyre tudatosabb háttérinformációk alapoznak meg egy áhított és tervezett versenybírói képzést, amihez persze nagyon jól jön majd az a bőséges egyéni tapasztalat is, amiket itt megszerezhettek a zsűrizés közben.

Sára “nevetve végig tornázta” az asszókat, így bár nem lépett pástra, a napi testmozgás biztosan megvolt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laura szelíd mosollyal és türelemmel, a kezdő vívókat végig szeretettel bátorítva vezette az asszóit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Berci a határozott, igazságos és szintén szelíd nagy fiúként állt a pástok mellett.

 

 

 

 

 

 

 

 

Boldi pedig térült-fordult és hol itt, hol ott tanulta  a nagyoktól a zsűrizést.

Törpi vívóinkból a lányok kezdtek hamarabb (még hamarabb kezdhettek volna, ha vállalják a tévedésből történt “A” mezőnyös besorolást – ebben valami végzetszerűség lehet, előbb utóbb ott köttök ki :)). Flórának minden sikerült, Szandrának eleinte semmi. A szoros asszók végén is az ellenfél javára billent a mérleg, így a nap első fele neki szomorkásra sikerült. Ennek ellenére minden törpi vívónk egyetértett abban, hogy csapatként is próbár a teszik magukat. Számomra már csak este derült ki, hogy Flóra a döntőig jutott, ahol ezüstérmes lett, Szandra ebben a mezőnyben 15. helyen végzett (Törpi leány dokumentáció).

 

 

 

 

 

 

Boriról sajnos ez az egyetlen képem van, cikázott a teremben ide-oda (legalábbis 3 homályos felvételt dobtam ki) és Petrát is még csak civilben tudtam fotózni, mert őket már nem láthattam vívni. Az elérhető táblázatokból (Serdülő lány dokumentáció)  kiderült, hogy Petra búcsúztatta a táblán Borit, aki így 14. lett, míg Petra a dobogó közelében, a 4. helyen fejezte be a versenyt.

A törpi fiúknál Marci is és Ábel is lekesen és sikeresen kezdett, mindketten a ranglista elején kerültek a táblára. A 8-ba jutás is símán ment, de itt aztán már nehezedett a dolguk, így Ábel az 5., Marci 7. helyen fejezte be Törpi fiú dokumentáció).

 

 

 

 

 

 

 

 

Az idén először jött fiú serdülő versenyzőnk, Imi, akinek először is a türelmét tette próbára ez a nap, mert hosszú várakozás után került pásra (aztán kiderült, hogy ez a nap még a vártnál is hosszabb lett…). Őróla egyelőre csak a honlapon látottakat tudom (Serdülő fiú dokumentáció). Ebben az örömteli, hogy az Olimpici bajnok – és tényleg nagyon jól vívó – Botzheim Ádámnak sikerült 5 tust adni (sajnos ez egy 15 tusos asszó volt, így a győzelemhez ez nem volt elég :)). Imi így a 28. hellyel zárta a versenyt.

A nap vége felé 2 érdekesség ígérkezett még…

Párbajtőrpicik néven elindult a vegyes törpi csapatunk (Flóra, Szandra, Marci, Ábel) és végül a bronzért is vívhattak – sikerrel! Egy 3. hellyel térhettek haza, aminek az érméről készült fotó – mert stílusos meglepetésként rendhagyó érmekkel díjazták a szervezők a vívókat ezen a versenyen.

A Free mezőnyről pedig már tényleg csak apróságokat tudok… az előnevezésből látszott, hogy sikerül újraéleszteni ezt a kitünő ötletet, mert jó nevű (!) veterán versenyzők is kedvet kaptak ehhez a szabadidős kategóriához. Tőlünk ezúttal Laura és Berci “jutalmazta” meg magát a nap végén a bíráskodás után ezkkel a küzdelmekkel, ahol biztosan új élményeket szereztek, mert sok ismeretlen ellenfél volt. Meg lehetett bajnokokkal vívni! Ezek eredményeként Berci 7., Laura 9. helyen zárt – kíváncsi vagyok az élményeikre!

További képeket tett elérhetővé Laura apukája itt: Komáromi Mikulás kupa fotók

És ebből párat én is kiemelek ide…

Flóra ezüstje

Laura a Freeben vív, Petra és Bori a pást mellett…

A törpi csapat bronzérmes

És Réka néni meglepi képei:

 

Ezúton is gratulálok a vállalkozó kedvetekhez, kitartásotokhoz és a megszerzett helyekhez!

Köszönjük a szülőknek és Réka néninek az odafigyelést, fuvart, háttér-támogatást és hogy engem is pótoltak ezúttal, és köszönjük a szervező AvEnGarde team-nek a mindenkor heroikus munkát és a versenyzési lehetőséget!

Ab

Kategória: Élménybeszámoló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Add meg az eredményt, hogy tudjuk, hogy tényleg ember vagy: *

Feliratkozás hírlevélre