AvEnGarde GP I., Ászár

Egy fárasztó (de sikeres) szombati vívós családi nap után egy szintén fárasztó és hosszú versenyre vállalkoztak, akik vasárnap is eljöttek Ászárra.

A képes beszámoló bizony hiányzik (ha küldtök képet, akkor azért illusztrálom majd), de két kamera is rögzítette az egész versenyt (az egyiket ismerem: https://www.youtube.com/watch?v=9hakgD_Ejb4), ha van kedvetek, türelmetek, onnan lehet keresgélni.

A bíróinkkal 9.00-kor kezdtünk (gyermek korosztályos versenyzőnk most nem volt), köszönöm én is a kitartó zsürizést Laurának, Sárának, Bercinek és Dominak. Sajnáljuk, hogy a nap koronájának tervezett Frreben való vívás most a csúszások miatt elmaradt.

11.00-től Szandra és Flóra, ill Emil, Marci és Ábel léptek pástra.

A lányainkat megtisztelték a szervezők a versenyengedélyes “A” mezőnnyel (ezt legközelebb egyeztetjük majd azért), így kicsit nehezebb lett a feladat, bár rangot is adott a küzdelemnek a budapesti Honvéd és a BVSC részvétele…

Szandrának 5., Flórának 9. hely jutott. Ugyan Flórát kiszólították az eredményhirdetésre, de aztán maga maradt a “pódiumon” (szervezői hiba történt), így ezt a suta helyzetet egy GYDSE-s vigaszdíjjal szeretném feloldani – vagyis a héten Ő lesz az első ilyen díjazott versenyzőnk.

A törpi fiúknál Ábel a 2. helyig küzdötte magát (egyetlen, a döntő asszó vereségével), Marci szerintem kicsit flegmán kezelte a helyzetet, de mindvégig jókedvű és a többieket segítő csapattársként volt jelen, neki a 14. helyet sikerült megszerezni.

Telik az idő…, lányaink is nőnek, serdülő mezőnyben indult, és továbbra is parádés kézreszúrásokkal vívott (talán most más extra nem is volt) Petra, de a 4-be jutáshoz ez már nem volt elég, így az 5. helyen végzett. Bori kiegyensúlyozottan a középmezőnyben fordult a táblára, de itt kikapott, így a köztes rangsor szerinti 10. hellyel fejezte be a versenyt. Azért itt is volt mit csinálni, sok új egyesület között a budapestiektől a BVSC és az MTK vívói is feltűntek.

Emil első vívó versenyén mérkőzésről-mérkőzésre javuló vívással (még ha nem minden eredményben tükröződött is ez), nagyon elfáradva, de mindvégig igyekezettel, kitartva a tábla második köre után esett ki. Nagyon szeretett volna érmet – nagyon meg is érdemelte volna -, de ez most egy szokásosnál népesebb és számára egyértelműen nehéz mezőny volt, így büszkék vagyunk Emil 12. helyére is.

“Kardhalak” néven felállt egy törpi csapatunk is (Szandra, Flóra, Ábel, Marci), akiket sajnos az első körben kiejtett az ellenfél, így a 6. hely mellett egy kis tapasztalatszerzésnek örülhettek azért.

Természetesen gratulálok az eredményeitekhez, ismerve ennek a hétvégének a teljes programját, mindenkinek örültünk, aki egyáltalán vállalkozott a részvételre.

Az év további versenylehetőségeit végiggondoljuk – a koncepciónk változatlan: sikerélményes, baráti hangulatban zajló, lehetőleg minden vívónk számára sok asszót biztosító alkalmakat tartjuk szem előtt, hogy öröm lehessen a vívás, még ha tétre is megy a küzdelem 🙂

aB

Kategória: Élménybeszámoló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Add meg az eredményt, hogy tudjuk, hogy tényleg ember vagy: *

Feliratkozás hírlevélre