Vendégek a csütörtöki edzésen – családi nap jövő szombaton

Csütörtöki edzés:

Szeretném jelezni, hogy most csütörtökön az AvEnGarde vívói közül egy csapat velünk együtt fog edzeni.

Aki még nem vett részt velünk ilyen keresztedzésen, azoknak írom, hogy jellemzően mindenki profitálni szokott az ilyen helyzetekből, használjátok ki, hogy nem a megszokott klubtárasakkal vívhattok!

Az edzést én vezetem, igyekszem a szokásos mederben tartani, semmi extra nem lesz azon túl, hogy többen leszünk (egyébként meg minden edzésünk amúgy is extra :)).

Családi nap:

Október 15-én szombaton (munkanap) a baráti suliban Családi nap lesz, ahová kérték, hogy a programok közé szálljunk be. Többekkel egyeztettünk, hogy egy folyamatosan látogatható “akadálypálya” ill. az esemény koronájaként egy kommentált bemutatóvívás az, amit vállalunk. Mivel most csütörtökön erről nem lesz módunk beszélgetni, így néhány dolgot leírok ezzel kapcsolatosan.

Jó idő esetén az udvaron a gumiborítású játszóteret használhatjuk (egyébként a csarnok egy részét kapjuk meg), ide tudunk biztonságosan 220V-os kiállást hozni. A pálya fantázianeve: “5 tusra”, ami 5 különböző állomást tartalmazna, meghatározott sorrendben és ezek a víváshoz köthető, gyorsaság, pontosság, figyelem, reflex, egyensúly, testtudat, koordináció… készségekhez kapcsolódó feladatokat mérnének, jellemzően víváshoz köthető eszközök használatával. Kimondottan cél, hogy nagy áteresztőképességű, pörgős, gördülékeny lebonyolítás lehessen, így néhány perces feladatok lesznek.

  1. Elektromos szúrópárnán kell egy programot teljesíteni (kb. kézzel minél gyorsabban megnyomni a felvillanó pontokat)
  2. Előre lejegyzett Quiz kérdésekre kell szóban, időre válaszolni, amit az állomásvezető olvas fel (lehet, hogy egy nyomógombos találatjelzőt ide is beillesztünk és akkor igaz-hamis válaszadás lehetne 2 nyomógombbal…)
  3. (műanyag) párbajtőrrel kell dobott karikákat “felszúrni”, (esetleg kesztyűt is dobhatunk, fegyvert is ejthetünk…)
  4. togu labdákból épített egyensúlyi pályán kell végigmenni (mondjuk még kézben is egyensúlyozva egy fegyver hegyére rögzített kanálban labdát, esetleg azt egy kisebb edénybe ejteni a célban)
  5. Szúrópárnára kell minél pontosabban szúrni helyből (itt a régi saját gyártású elektromos-lamés szúrópárnát használnánk)

Ezekhez az állomásokhoz kellenek (1-2 fő) állomásvezetők, inkább a nagyobbacska (10 év feletti), 2. és 5. állomásra még nagyobbacska gyerekek közül. Legyünk egyesületi melegítőben, de legalábbis egyesületi pólóban – ez reklám, profin néz ki a csapat és könnyen fel lehet ismerni a szervezőket 🙂

Páylaépítés 9.30-tól, 10.00-12.00-ig folyamatos indítással az akadálypálya működtetése, 12.00-től bemutatóvívás, 12.30 pályabontás. Az asszót Berci és Sára vállalták, keresünk bírót és én hangosítva kommentálom :). Magamat egyik állomásra sem osztanám be, így bárkinek lehetek a “cseréje”.

Tudok adni kikérőt, és a hatályos jogszabályok szerint kimondottan közösségi szolgálat jellegű a feladat, így azt is tudok 3 órát igazolni.

Egyelőre ennyi, a többit szóban. AB

 

Kategória: Fontos információk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Add meg az eredményt, hogy tudjuk, hogy tényleg ember vagy: *

Feliratkozás hírlevélre