Szivacskard Bajnokság III.

Újabb forduló ment le a házibajnokságunkba, ezúttal 2 napon. Az első nap vigaszágas 16-os táblája után a mezőny 2. felének a helyei dőltek el: Bendi 6., Dani 7., S. Gergő 8. Barbi pedig a 9. helyig jutott. Sok szoros asszó volt, gyakran 1 találaton múlt a győzelem (Samu-Barbi, Hanna – S. Gergő, Dani – Bendi, Bebe-Hanna, Bebe – Dorka, Dani-S.Gergő). Akik kiszorultak az ötös körmérkőzéses döntőből, azoknak ez bizony sokat jelentett, mert a többiek hozott eredménye csak az asszók vívásának sorrendjébe szólt bele (Ekkor egyébként Panna, Dorka, Bebe, Samu, Hanna volt a sorend).

A döntő mérkőzéseire kedden került sor és jócskán túlléptük az edzésidőt. Látszik, hogy itt már senki nem kapkodott, gyakran kihasználtátok a rendelkezésre álló vívóidőt, többször is volt hosszabbítás. Samu kétszer is 4-re kapott ki ezekben, így a forduló 5. helyén végzett. Bebe csütörtöki kitűnő formájából sokat átmentett, de a döntőnek is felfogható asszóban Hanna ellen végül alulmaradt. Így Panna (2.), Bebe (3.), Dorka(4.) között kialakult holtversenyt (2-2 győzelmük volt) szoros tusarányok döntötték el és a fenti sorrenben fejezték be a fordulót.

Eleinte pontatlan szúrásai ellenére a mindvégig támadó szellemben vívó Hanna veretlenül nyerte ezt a döntőt és így ma ő vihette haza a Szivacskardot.

Mindannyiótoknak szívből gratulálok! Ne feledjétek, itt a játék a lényeg – egy-egy tiszta szép találatnak is örülhettek!

Attila bácsi

Kategória: Élménybeszámoló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Add meg az eredményt, hogy tudjuk, hogy tényleg ember vagy: *

Feliratkozás hírlevélre