A maratoni vívóverseny, maratoni beszámoló, edzésrend, …

Kedves Vívógyerekek, Szülők!

Még nem is tudom pontosan, hogy a verseny-jegyzőkönyvekben milyen eredmények kerültek, de azt igen, hogy mik azok az “eredmények” és “díjak”, amelyeket a nap folyamán biztosan megharcoltatok: türelem, kitartás, együttműködés, önzetlenség, csapatszellem, küzdőszellem, egészséges kalandvágy – ami a belsőt illeti, és a jó sok asszótól biztosan fizikailag is erősödtetek!

Maratoni veresenynek bizonyult a tegnapi, AvEnGarde GP IV. Ászáron. Csak találgatok, hogy mi lehet az oka: talán az, hogy egy szint-váltás folyamatában van a szervező egyesület is, mert ha valaki ötletes újdonságokkal jön elő minden újabb versenyen, annak fel kell készülnie arra, hogy egyre több résztvevőt vonz, ami a lebonyolítást (különösen ha nem korlátlan a segítő személyzet+zsűrik száma, sem a tér sem az idő) megnehezíti. Emlékeim szerint 3-4 éve az ászári első Mikulás kupán meg Húsvét Kupán volt ilyen csúszás, amikor még az első versenyeit rendezte a házigazda egyesület. Azóta – bizonyára sok törődéssel és munkával – szépen kiforrt egy rendszer, de az újabb és újabb meghívott egyesületek, a mind több résztvevő (sok kinevelt saját vívóval is bővülve természetesen) és az említett újdonságok (FreeForAll, Csapat, Szabadtéri rendezvények) amellett, hogy a verseny színvonalát is emleik, sokkal több munkát is adnak. Ehhez most innen is kitartást kívánok a jövőre nézve, szükségünk van az ilyen jellegű versenyalkalmakra és köszönjük a meghívást, rendezést!

Szóval maratoni volt…

  • nagylányaink – Kata, Laura, Sára kalandos  – korareggeli buszos indulást és utazást választották, ami ezúttal kockázatos is volt a  szeszélyes viharos időben, mégis szárazabban érkeztek
  • mint, mi (Bori, Marci, Petra, Szandra és Viki fuvaros-kísérőként), akik ugyan autóval mentünk háztól-házig, de a gyalogos 100 méteren az iskoláig a Húsvétkor szokásos locsolkodást is megkaptuk előrő az égből… még szerencs, hogy úgyis át kellett öltözni vívócuccba
  • a pontos 9 órás kezdés után gyorsan kiderült, hogy a korábbi évekhez képest folyamatosan erősödik a mezőny (és a mi felkészülésünk sem lett jobb :(), így apró leánykáinknak minden adott tusnak örülniük kellett
  • Zsuzsi (15.), első vívóversenyén, nagyon becsületesen állta a sarat, a sok veszteség ellenére is kitartása mindvégig megmaradt
  • Szandra (14.) szokásos angyali mosolyával állt a páston, sok hátrálással (vagy jó távolságtartással?) és rövid  támadásokkal (lépés-kitörés!)
  • Flóra – szintén élete első vívóversenyén – nagyon lelkesen szállt be a kis lányok csapatversenyébe, ahol a fejenként adaott 2-3 tussal ugyanazt a teljesítményt tudta hozni, minta többiek
  • ha nem láttuk volna a találatjelző információit, kívülről senki sem mondta volna meg, hogy milyen eredméynek születnek, mert egyébként szép, szabályos mogással, aktívan tettétek, amit kell
  • Szandra (csapatkapitány), Flóra és Zsuzsi nem csak a versenyzésben vették ki a részüket, hanem mindenkor lelkesítő jelenlétükkel és drukkjukkal bíztatták a klubtársaikat is. Köszönöm Párbajtőrpicik, a többiek nevében is, mert ez is sokat számít! A doksiknál végre magvan a ti eredményetek is:a későbbi győztestől kaptatok ki, 7. lett a lány csapat.
  • Marci (9.)jól vívott. Az asszói sokszor 1 ponton múltak – akár nyerte, akár veszítette -, vagyis felnőtt ehhez a (mint írtam, meglátásom szerint évről évre erősödő) mezőnyhöz.
  • Titusz (3.) bronzérmes lett. Mint mindig, végig odaadó lelkesedéssel, erős belső motivációval (lelki szemei előtt akár győztesnek látva magát) és kitartó jó vívással verekedte végig magát az elődöntőig, ahol egy vesztes asszó kényszerítette le a dobogó magasabb fokairól (természetesen a befejezés győztes meccs volt, így lehetett 3.)
  • Borinak (13.) is jól indult a napja. Amíg együtt voltunk, sok, számára olykor könnyűnek tűnő győzelemmel a háta mögött vághatott neki a táblának, de innentől nekem kikerült a látókörömből…
  • …a következő hír róla, hogy az estébe nyúló FreeForAllban saját klubtársa búcsúztatta az egyenes kieséses táblán
  • Petra (-) a Maraton győztese. Gyermek egyéniben indult (reggel 7.30-kor már úton volt), majd félbeszakítva a vívóversenyt (amit dublőrje, Bori folytatott egy ügyes anyuka közbenjárására) Szandrával egyetemben beszáguldott Győrbe (egy gyors sofőr anyukával) a Mozaik Tanulmányiverseny döntőit megírni és visszatérve a FreeForAll-ban vívott, ahonnan a többi maratonistával este 20.30-kor indultak haza.
  • Itt kell közbeszúrnom, hogy Ábel betegség miatt maradt ki ebből a napból, rá vigyázott Hella, aki tehát szintén Ábel betegsége miatt maradt ki a napból, és én is ezért mentem el a nap közepén, hogy legalább erre a Mozaik döntőre eljuttassam a fiamat. Na de milyen sokat írtam így is, képzeljétek csak el, mennyit írtam volna akkor, ha végig veletek vagyok! És még nincs vége!
  • A fiú törpici csaptból tehát kiesett Ábel, így Zsigára hárult a felelősség és a feladat, hogy a csapat mégis indulhasson a – szerencsére -szintén maratoni küzdelmen.
  • Szerencsére, mert Titusz (csapatkapitány), Marci és Zsiga az első kört, eleinte fej-fej mellett haladva, majd végül meggyőző fölénnyel biztosan nyerte, ezzel a négybe kerülve. Itt újabb 9 asszó után – és ezt már nem láttam végig – vereséggel zártak, ám még mindig lehetőségük volt a bronzéremért küzdeni. Vagyis jött a harmadik staféta, melyet tudomáson szerint nem sikerült megnyerni, ám mégis a számomra (és remélem számotokra is) az értékes és nagyon megharcolt 4. helyet hozta.
  • Zalán (10.) és Berci a nap közepén érkeztek. Várom, hogy megtudjak róluk valamit…
  • Kata, Laura és Sára – velük kezdtem, így keretesen velük zárom – remélem jól elszórakoztatták magukat! Nekem nagyon szimpatikus az összetartásuk és hogy a koraesti kezdés ellenére elejétől fogva velünk voltak, ahol kellett segítettek és aztán a nagyfiúkkal tűzdelt FreeForAll-ban küzdöttek.
  • telefonhívásokból tudom (most már a jegyzőkönyvek is csatolva vannak a bejegyzés végén, a csapatról nincs még hír), hogy a dobogósokat is “megszúrtátok”, hogy a dirrekt kieséses táblán klubtagok szórták ki egymást, és a pillanatnyilag birtokomban lévő két fotó szerint (küldjetek még, ha van!) Laura 5. Sára 6. lett.
  • Petra 9. Kata 11., Bori 13. helyen zárta a FreeForAll esti csörtéit
  • Remélem még aznap este ágyba került mindenki és még most is, amikor vasárnap reggel fél hétkor gépelem e sorokat,  megérdemelt pihenését tölti az ágyban: versenyzők, kísérő szülők, szervezők egyaránt!

Az eredmények megtalálhatók az Eredmények (http://falubarat.hu/vivas/?p=739) fül alatt.

Gratulálok a versenyzőimnek, köszönöm a szülői támogatást – kiemelve Káldy Zsoltit, a verseny idéjére megbízott segédedzőt és Bozi István edző barátomat, aki önzetlenül segítette a versenyzőinket a távollétemben is!

A tavaszi szünetben – 04.14-én nem lesz edzés, találkozunk 04.21-én!

Május 19-20. (csütörtök-péntek) Sulivívó találkozó és Diákolimpia Budapesten!

A bejegyzést folyamatosan frissíteni fogom a bejövő élmények, információk alapján.

AvEnGarde GPIV 21-22-Párbajtőr-Women-Törpici (U11)

AvEnGarde GPIV 21-22-Párbajtőr-Women-Gyermek (U13)

AvEnGarde GPIV 21-22-Párbajtőr-Vegyes-FFA

AvEnGarde GPIV 21-22-Párbajtőr-Men-Törpici (U11)

AvEnGarde GPIV 21-22-Párbajtőr-Men-Serdülő (U15)

AEG GP4 Csapat Törpi csapat

AEG GP4 Csapat végeredmények

AB

Kategória: Élménybeszámoló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Add meg az eredményt, hogy tudjuk, hogy tényleg ember vagy: *

Feliratkozás hírlevélre