Mikulás Kupa 2012.

Tudjátok én sok mindennek tudok örülni. Most épp a Mikulás Kupa eredményeinek.

Többek számára is ez „mély víz” volt, de ki-ki helytállt a maga módján. Persze rögtön együtt  örülhetünk, hogy egy ilyen nagy terem áll rendelkezésünkre, ahová meg tudunk hívni másokat is. És örülhetünk, hogy olyan szinten vagyunk felszerelésben, hogy ha kérnek, tudunk kölcsönadni. Nem mindig volt így…  Az is jó, hogy 4 megbízható pástunk mindegyike hibátlanul szolgált a versenyen. Ezzel kapcsolatban is vannak más emlékeink korábbról…

De nézzük az eredményeket! Az asszók egy részét zsűriként magam is közvetlen közelről követhettem, a többiről tőletek tudok.

Tőröző fiainknál Daninak egy lábfejjel hosszabb kitörésre lenne szüksége, és akkor elég lenne pontszerzéshez a visszaszúrás. De örülök, hogy megfogadta és meg is valósította bátyja (és az edző) tanácsát, hogy nem elég védeni. A versenykiírás szerinti 8. helyig járó érmet mindenesetre megszolgálta.

Skaliczky Gergő nagy bátorsággal a szívében és mindvégig motiváltan és jó kedvvel adta mindazt, amit megtanult, ez ebben a mezőnyben a hetedik helyre lett elég. Voltak nagy küzdelmei, amiből nagyobb tudással győztesen kerülhet majd ki. Első versenyen ez elég.

Bende nagy elszántsággal és energiával, emiatt néha eltúlzott mozdulatokkal, de a verseny során egyre ügyesebben és eredményesebben vívta ki magának a 4. helyet, ami ebben a mezőnyben reális eredmény.

Dobogóra itt Bendi került, és ha tisztességesen bemelegít, nem csak a 3. fokig léphet fel, hanem akár tovább is! A pici neheztelést kompenzálja az a bravúros asszó, amit az ellenfél 4-0-s vezetésénél 28 másodperc alatt hozott fel 4-4-re, majd az ellenfél kedvezményezettsége mellett végül megnyert. Okozott már nekünk meglepetéseket, de ezeket próbáljuk meg inkább a kiszámítható győzelem irányába eltolni.

Leány tőrözőinknél örültem, hogy a csoport-összeállításnál utolsó pillanatban mosolyogva rám köszönt Bia és Barbi és itt voltak a versenyen. A zsűriként debütáló és az önálló vezetésben is jól vizsgázó Hanna elmondása szerint Barbi sokszor szépen védett, de nem szúrt vissza (amit edzésen is hasonlóan látok és nagyon is beleillik az ő személyiségébe), így pontokat sem gyűjthetett. Az időnként mégis bekapott találatokkal pedig végül mégis az ellenfél győz. Bia is a szokott szép és nyugodt stílusát vívta, ami alapvetően nem eredmény, hanem inkább játékcentrikus. Mindkettőjüknek köszönöm a részvételt és hogy itt voltak, hiszen mostanában edzésen is ritkán találkozunk :).

Ennek a csoportnak a győztese, pici szerencsével és nagyon lendületes, aktív vívással Panna lett. Hát…, mivel a múltkor a Szivacskard Kupáról az első helyezettet megillető kardot hazavitte, én reménykedtem is, de látva a 16-17 éves győri nagylányokat… Szóval győzelemegyezősség után tusaránnyal, de megérdemelten és mindannyiunk örömére vehette át a győztesnek járó kupát!

Dorka kezdő párbajtőrözőként a haladó lányokkal mérte össze a tudását (tőrözés és bíráskodás helyett) és tudása a 3. helyre volt elég – aminek mindketten szintén nagyon örültünk.

Kocsány Gergő két kör párbajtőrben, igen erős mezőnyben gyakorlatilag mindenkitől kikapott és mindenkit megvert, ami középmezőnyt jelent. Jegyzőkönyv szerint ez a következő: a 4.-5.-6. helyen holtverseny volt, amiből a tusarányával szorult a 6. helyre. Mégis mindkettőnknek jól esett az Angels párbajtőrklub versenyzői közé való (újbóli) meghívása.

Külön köszönöm mindenkinek, aki ebben részt vett, de különösen a Kocsány testvéreknek a pástépítésben a segítséget, Hannának a zsűrizést és a „Bia féléknek”, hogy társaikra is tudnak figyelni, akár jó szóval, akár cselekedettel őket támogatni.

Remélem, hogy a betegség miatt távolmaradó Regi és H.Gergő is mihamarabb visszatér közénk és akkor majd annak örülhetünk!

Mindőtöknek őszintén gratulálok, és örüljetek velem együtt, mert én meg a ti bajnokságotok utáni felnőtteknek szervezett bulivívást nyertem meg :)!

A. bácsi

Kategória: Élménybeszámoló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Add meg az eredményt, hogy tudjuk, hogy tényleg ember vagy: *

Feliratkozás hírlevélre