FOTÓK
Fórum
Eredmények

Lábbal hajtható kismotor fesztivál, vagyis Gurulófesztivál

Motor

Mi?

Máris megmagyarázom. Bárkinek mondtam, hogy mit készülünk szervezni, visszakérdezett: Mit? Azért, mert ennek az izének nincs rendes neve. Nálunk csak motornak hívják és mindenki tudja, hogy nulla a köbcenti és a gyerek játékáról van szó. A szakirodalom szerint ez a lábbal hajtható kismotor, legalábbis az interneten így nevezik az áruházak. Szóval egyszerűsítettünk: Gurulófesztivál.

Hogyhogy?

Amikor 2007-ben leaszfaltozták a Komlóhát utcát a környékről odasereglett az összes gyerek. Autóval még nem szabadott járni, nem volt forgalom. Szinte tömeg volt, mindenki gurult: motoron, triciklin, bicajon, gördeszkán, görkorcsolyán. Na ezt akarjuk idén is.

Hogyan?

Lezárjuk pár órára a Komlóhát utcát, lesöprünk róla minden kavicsot és gurulás! Ez volt az alapgondolat és mindenkinek tetszett. De sokan hozzátettek egy kicsit. Az ottlakók kiállnak és kínálnak: szörpöt, pogit, sütit. Van aki bográcskaját is ígért. Rendezünk felnőtt futamot ugyanebben a géposztályban! Lehet aszfaltrajzolni. Kapunk rajtszámokat, bójákat, lehet, hogy még fotocellás időmérő kapu is lesz a győrújbaráti bringások jóvoltából.
HVCSK
Kösd fel a gatyád. A két helyi vagány csávó a szomszéd Komlóvölgy off-road terepén edződött. Vigyázz velük, a szemük sem áll jól.

Konkrétan?

Kicsit konkrétabban: 2008 szeptember 6-án 16:30-tól Győrújbaráton a Komlóhát és Rákóczi út sarkáról rajtol az első etap. Ezt a szakaszt a bevállalós szülőknek és gyerekeknek ajánljuk. Hármasával indulnak a kicsik és a szülők futva kisérhetik őket. A cél a kis keresztutcánál lesz (a helyiek Koleszterin közre keresztelték). Idáig tart a tavaly leaszfaltozott rész. Ez egy időmérő szakasz. Persze ne gondoljon senki vérremenő harcra, a lényeg, hogy a gyerekek jól érezzék magukat (és a szülők jól szórakozzanak). A második etap inkább fesztivál jellegű: a lankásabb részen tömegsport jelleggel gurulhatnak a kicsik a Dobó utcáig. Pontosan lásd a helyszín menüpont alatt. Utána meg gurulás össze-vissza, mindennel aminek van kereke, de nincs motorja. A részletes programot a program menüpontban nézd meg.

Kinek?

Indulhat bárki, lehet baráti és nem baráti, fiú és nem fiú, kicsi és nem kicsi. Ha sokan leszünk, akkor korosztályos és nem szerinti csoportok lesznek. Aki indulni akar, annak nevezni kell. Erre azért van szükség mert tudni szeretnénk, hogy hány emberre számítsunk. Az előnevezés ingyenes, a helyszíni nevezés pénzbe kerül, de lehetséges. Nevezéshez menj a nevezés menüpontba.

Ki csinálja?

A rendezvényt a Falubarát Győrújbarát Egyesület koordinálja és szervezi. Rengeteget ad bele a Komlóhát utca lakossága és még sokan mások, köszönjük.
Támogassad Te is a rendezvényt: ajánlj fel díjat a kicsiknek!
Gurulófesztivál
főoldal - helyszín - program - nevezés - galéria
Falubarát Győrújbarát Egyesület - kapcsolat - webmaster
©2008 Kenter 4